Utilizatori online: 0 online , 32767 total | Tema website
| Ora curentă:
"Întotdeauna alături de tine"
OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NR. 20890
FURNIZOR DE FORMARE PROFESIONALĂ – AUTORIZAŢIE NR. SV 203
Ultimele Ştiri:
2020-04-11
ADRESA TRANSMISA TELEKOM

Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii ,,Bogdan Vodă “ Suceava, denumit în continuare Sindicatul ,,Bogdan Vodă”, cu sediul în Bosanci, Str. Ion Creangă, nr. 38, Jud. Suceava prin Lider Aleodor NICHIFOR, ne adresăm dumneavoastră cu aprecieri sincere la adresa  persoanelor din Administratia Telekom mai ales la modul cum a fost gestionată activitatea si masurile ce au fost luate în aceste clipe deosebit de grele şi periculoase pentru fiecare din salariaţii care au avut contacte cu abonaţii.

Apreciem totodată şi mesajul transmis în mediul online, pe youtube  (https://youtu.be/OX8G8PKU3So.) dar şi mesajul domnului  Andrei Popovici transmis odata cu mesajul video  ,,Dragi colegi, Mă bucur şi mă simt mândru de modul în care am reuşit să ne adaptăm împreună acestui context atipic, într-un timp atât de scurt.  Vă mulţumesc vouă, colegilor mei tehnicieni, adevaraţi eroi, Eroii din Reţea, care sunteţi o parte importantă dintre cei care în această perioadă se străduiesc enorm pentru a ne susţine activitatea.

Rezultatele voastre sunt apreciate de noi toţi, în toată compania

          Ca urmare a eforturilor făcute de salariaţii TELEKOM, care sunt vizibile şi recunoscute chiar de dumneavoastră, noi cei din conducerea Sindicatului Bogdan Vodă observând cum Statul Român i-a motivat pe ,,Cei din LINIA INTÂI” oferind cadrelor medicale o bonificaţie  financiară suplimentară pentru riscurile la care se expun, vă propunem să vă gandiţi şi să oferiţi şi EROILOR DIN REŢEA o bonificaţie financiară pentru perioada cât este această stare de urgenţă.

Suntem convinşi că oamenii se vor mobiliza şi mai bine avănd şi o compensaţie suplimentară pentru riscurile la care aceştia se expun zi de zi.

 Noi, românii, avem şi o vorbă în acest sens, şi anume:

,,Mulţumirea seacă, nimănui nu-i dragă.”

Cu speranța că veți tine cont de cele de mai sus, vă mulțumim.

2018-08-21
Editia a XVIII a de pescuit sportiv - 2018

Asa dupa cum v-am obisnuit in fiecare an, si in aceast an vom tine concursul de pescuit sportiv.

De aceea invit toti cei care doresc sa participe, membrii sindicatului nostru  insotiti de copii, fosti salariati si membrii ai sindicatului, la Editia a XVIII a a Concursului de Pescuit sportiv.

Acesta va avea loc pe malul lacului de langa Localitatea Baratca situat intre Orasul Roman si Piatra Neamt cu acces de pe DJ15D, in perioada 24-25-26. august. Cazarea se face ca de fiecare data la cort.

Va asteptam dragi prieteni.

2018-03-19
RASPUNS ADMINISTRATIE TELEKOM

2018-03-19
SOLICITARE ANTIC

 

CATRE: ADMINISTRATIA TELEKOM ROMNIA MINISTERUL COMINICATIILOR SI SOCIETATII INFORMATIONALE Alianta Sindicatelor din Tehnologia Informatiilor si Comunicatii ,,ANTIC,, cu sediul in Bucuresti, Sector 6, B-dul 1 Mai nr 51-55, et 4, cam 405, federatie reprezentativa la nivel de sector de activitate in conformitate cu Legea nr.62/2011 – Legea dialogului social, va sesizeaza faptul ca, de 4 zile sunt in GREVA FOAMEI, doi membrii de sindicat ai SNTM, sindicat afiliat la ANTIC. Avand in vedere starea lor de sanatate a celor doi colegi Bica Florin si Petre Lucian Robertino, va solicit sa initiati de urgenta stoparea GREVEI FOAMEI, printr-un dialog social real și nu unul purtat numai la nivel declarativ. Eu Cristiana Matei, in calitate de Presedinte al ANTIC, pe aceasta cale va solicit sa va implcati si sa stopati aceasta forma extrema de protest! DEASEMENEA PENTRU INCETAREA ACESTEI FORME DE PROTEST EXTREME, EU, CRISTIANA MATEI MA OFER SA FIU MEDIATOR PENTRU INCETAREA GREVEI FOAMEI DECLANSATA DE CATRE BICA FLORIN SI PETRE LUCIAN. Va solicit sa desemnati un reprezentant din partea Telekom Romania si unul din partea MCSI, care impreuna cu mine sa mergem azi 19.03.2018 ora 16:00, la cei doi grevisti ai foamei si sa gasim modalitati concrete de dialog social si incetare a grevei foamei. VA ASTEPT IN PIATA VICTORIEI ORA 16:00 CRISTIANA MATEI Presedinte ANTIC

2018-03-19
GREVA FOAMEI IN TELEKOM

 

COMUNICAT

București, 15 martie 2018

Vă facem cunoscut că în ziua de vineri, 16 martie 2018 începând cu orele 12°°, în Piața Victoriei nr. 1 din București se va desfășura prin gestul unilateral de voință a conducerii sindicatului protestul cu GREVA FOAMEI.

SINDICATUL NAŢIONAL TELECOMUNICAŢII MOBILE ("SNTM") protestează prin GREVA FOAMEI a președintelui BICA FLORIN, totodată și Vicepreședinte BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL și a prim vicepreședintelui SNTM, PETRE LUCIAN ROBERTINO în legătură cu modul în care companiile TELEKOM din ROMANIA, prin sprijinul cu participarea tacită a reprezentanților statului român, ignoră lucrătorii, cetățenii, organizațiile sindicale, dispozițiile legale, dialogul social și nu în cele din urmă drepturile omului, fapte care au condus acționariatul DEUTSCHE TELEKOM din Germania și OTE din Grecia la abuzuri până la atingerea demnității umane și a instituției familiei.

Astfel protestul prin GREVA FOAMEI se datorează și îi vizează în mod direct pe următorii responsabili:

1. Directorul General (CEO) al subsidiarelor TELEKOM din Romania, dl. MIROSLAV MAJOROŠ și Directorului Executiv de Resurse Romania, dna. DUMITRACHE CARMEN CRISTINA;

 

2. Președintele Consiliul de Administrație al Telekom Romania Communications, dl. TSAMAZ MICHAIL și Președintele Consiliul de Administrație al Telekom Romania Mobile Communications, dl. MAZARAKIS CHARALAMPOS;

3. Reprezentanții statului roman în Consiliul de Administrație al Telekom Romania Communications: dna. KALAPIS ADRIANA, dl. PANAITE CATALIN și dl. DIMITRIU CORNELIU IOAN și reprezentantul statului roman în Consiliul de Administrație al Telekom Romania Mobile Communications, dl. VODIŢĂ FLORIN;

4. Președintele României, dl. IOHANNIS WERNER KLAUS;

5. Președintele Camerei Deputaților și Președinte al partidului de guvernământ dl. DRAGNEA NICOLAE LIVIU;

6. Primul Ministru al României, dna. DĂNCILĂ VASILICA VIORICA;

7. Ministrul Muncii și Justiției Sociale, dna. VASILESCU LIA OLGUȚA;

8. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dl. COJOCARU PETRU BOGDAN;

9. Inspectorul General de Stat de la Inspecția Muncii, dl. BRATU DANTES NICOLAE; 

10. Inspectorul Șef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dl. BUJOR CONSTANTIN.

De-a lungul ultimilor anilor, încă de la înființarea sindicatului de la sfârșitul anului 2015, conducerea organizației sindicale și în egală măsură în calitatea acestora de salariați ai TELEKOM ROMANIA, precum și cea mai mare parte a lucrătorilor din companiile cu acționariat DEUTSCHE TELEKOM – OTE - M.C.S.I. au fost supuși constant concedierilor abuzive, hărțuirilor în toate formele, discriminării, denigrării, calomniei, izolării, intimidării, amenințării, atacurilor directe și nu în cele din urmă prin condiționare sau constrângere, având ca scop limitarea exercitării atribuțiilor sindicale.

Încălcarea principiului egalității în fața legii și a egalității de tratament, încălcarea principiul respectării dreptului la opinie, a drepturilor constituționale, concedierile abuzive, discriminarea profesională și sindicală, obstrucționarea activității sindicale prin lipsa unui dialog social real și eradicarea sindicatului nesupus intereselor de afaceri, desconsiderarea prevederilor legale, restricționarea, condiționarea și blocarea organizației sindicale prin metode mafiote de către conducerea acționariatului DEUTSCHE TELEKOM si OTE, au condus responsabilii din Romania până la amenințarea demnității profesionale, umane și distrugerea familiilor noastre.

Totodată, încălcarea principiului transparenței decizionale, încălcarea principiului fundamentării deciziilor de dialog și consultare, nerespectarea clauzelor contractului colectiv de muncă sau negocierea acestuia, sunt motive în plus pentru care prin gestul unilateral de voință, noi, BICA FLORIN și PETRE ROBERTINO LUCIAN, am decis să protestăm printr-o formă extremă, respectiv prin GREVA FOAMEI.

Dovezi ale încălcărilor de mai sus sunt multitudinea de adrese transmise de organizația sindicală, răspunsurile la acestea sau de cele mai multe ori ne-răspunsurile reprezentanților în drept și care, în fapt, opinăm că au determinat suprimarea noastră și a familiilor noastre prin orice metode. Dovezi care se regăsesc și în presa online, care din fericire încă mai există nefiind tributară sau subordonată unor preocupări personale sau de afaceri în interesul altor tari decât România, ci se manifestă în folosul direct al românilor si informării corecte a opiniei publice..

România a fost prăduită bucată cu bucată pentru propășirea și bunăstarea altor popoare sau ale unor persoane fizice, așa cum a rezultat și din vânzarea societății naționale de telecomunicații ROMTELECOM. În anii democrației mioritice, în care tandemul demnitarilor BASESCU - BOC, prin noua Lege a Dialogului social din anul 2011 si introducerea unui nou Cod al muncii în interesul companiilor străine, astăzi Guvernul României, prin susținere tacită sau în sens invers decât promovează cotidian, ne-a transformat într-o masă de sclavi corporatiști, divizați în lucrători români bugetari și corporatiști sau plecați din țară. După 28 de ani de democrație mioritică, românii sunt respectați în Europa ca cetățeni europeni, dar interesele Europei în România ne arată că suntem sclavii corporațiilor lor.

În ceea ce privește protestul nostru prin GREVA FOAMEI și care totodată se adresează și în raport cu Președintele tuturor românilor, Primul Ministru, Președintele Camerei Deputaților și Președintele partidului aflat la guvernare, a Ministrului Muncii, Ministrului Comunicațiilor și reprezentanții instituțiilor din subordonare de la Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă, învederăm că SNTM a sesizat în repetate rânduri nereguli, atât demnitarilor, cât și instituțiilor statului român, infracțiuni, dar și modul mafiot prin care TELEKOM ROMANIA își desfășoară activitățile comerciale pe teritoriul țării, opinăm noi în interesul principal al Germaniei sau al Greciei, desconsiderând legile țării și proprii lucrători.

De aceea, am perceput că demnitarii și autoritățile statului tăinuiesc situațiile sesizate, le ignoră și intenționat nu răspund la solicitările de sprijin sau de control asupra sesizărilor sindicale, având probabil interese personale, astfel se încalcă jurământul dat la validarea mandatului conform Constituției României "Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

Statul român este surd la problemele sectorului privat în ansamblul său, pe de o parte, iar pe de altă parte, este orb deoarece nu vrea să le vadă, deși acestea sunt sesizate și reale, și prin care tot statul român divizează lucrătorii în privați si bugetari.

În sensul în care majorarea salariilor din sectorul public se realizează prin prisma sectorului privat, atunci se poate spune direct că suntem sclavii corporațiilor, mai ales atât timp cât statul român nu se implică în aplicarea legilor actuale, precum și a reglementa piața muncii, reglementari depășite si în direct interesul patronatelor.

De menționat că in "programul de guvernare" este asumată și modificarea Legii 62/2011, a Dialogului social, iar până în momentul de față nu s-a făcut nimic concret. Totodată, întrebam retoric: ce fac instituțiile statului din domeniul muncii cu atribuții de control? Când au verificat ultima oară mall-urile sau hipermarketurile sâmbătă și duminică sau în zilele de sărbători legale? Si-a pus cineva întrebarea de ce în sectorul bugetar se acordă spor de vechime efectiv în muncă, iar în cel privat de regula nici măcar nu se discuta? In privat, atunci când se discută aplicarea unor drepturi prin CCM altele decât vrea angajatorul, ești abuzat, hăituit, iar sindicatul este lichidat. In fapt, nici CCM nu poți negocia, pentru simplul motiv că angajatorul nu are chef, iar prin diferite tertipuri blochează negocierea, că așa are chef!

Dovezi ale precizărilor de mai sus sunt adresele transmise de organizația sindicală către instituțiile menționate, ale reprezentanților în drept de la acea vreme, și care, în fapt, au decis să ignore cu desăvârșire implicarea statului în bunul mers al țării, a demnităților lor publice în "propășirea spirituală și materială a poporului român, să respecte Constituția și legile țării, să apare democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor".

Având în vedere că persoanele vizate în demersul nostru prin GREVA FOAMEI și identificate de noi ca fiind responsabile de suprimarea noastră ca lideri de sindicat, a drepturilor noastre profesionale, economice si sociale, dar și a familiilor noastre prin orice metode, LISTA DE REVENDICĂRILOR noastre este următoarea:

 

1. DEMITEREA sau DEMISIA PERSONAJELOR DUMITRACHE CARMEN CRISTINA și MIROSLAV MAJOROŠ, pentru că dispun de măsuri abuzive și care ating demnitatea umană, profesională, socială și a familiilor noastre.

2. ÎNLOCUIREA în regim de urgență a numiților KALAPIS ADRIANA, PANAITE CATALIN, DIMITRIU CORNELIU și VODIŢĂ FLORIN, actuali reprezentanți ai statului român din consiliile de administrație, care prin neparticipare activă în respect cu responsabilitățile ce le revin funcției deținute în cadrul acționariatului DEUTSCHE TELEKOM – OTE – M.C.S.I., au permis ca lucrătorilor români să le fie indusă calitatea de sclavi corporatiști pentru Europa, concediați abuziv oricând, hărțuiți și hăituiți în toate formele pentru propășirea intereselor de afaceri ale statelor europene de origine, profitul din afacerea TELEKOM pentru statul român, în care statul român deține o cotă de 46%, fiind ZERO.

3. DEMITEREA Inspectorului General de Stat de la Inspecția Muncii, dl. BRATU DANTES NICOLAE și a Inspectorului Șef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, dl. dr. ing. BUJOR CONSTANTIN, adică a veșnicilor responsabili de neaplicarea depozițiilor legale din domeniul relațiilor de muncă și a sănătății și securității în muncă. Opinăm, că aceștia au dezvoltat, în timpul tuturor guvernelor, prietenii cu mediul de afaceri interesat de lipsa unor reacții adecvate în conformitate cu atribuțiile legale de măsuri, control și sancțiuni ce revin acestora.

4. Președintele României IOHANNIS WERNER KLAUS, să prezinte public scuze adresate lucrătorilor români față de modul cum a ignorat sesizarea organizației sindicale, atât în calitate de Președinte al tuturor românilor, cât și în calitate de etnic german, în raport cu acționariatul principal al subsidiarelor germane DEUTSCHE TELEKOM.

 

 

 

5. Președintele Camerei Deputaților și Președinte al partidului de guvernământ dl. DRAGNEA NICOLAE LIVIU, Primul Ministru al României, dna. DĂNCILĂ VASILICA VIORICA, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, dna. VASILESCU LIA OLGUȚA și noul investit Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, dl. COJOCARU PETRU BOGDAN, împreună cu reprezentanții sindicali SNTM, ai Federației ANTIC și confederației BNS, în sensul că se vor alătura demersurilor SNTM, să constituie o Comise Paritară prin care să se acorde atenție solicitărilor sindicale și demararea unui control față de contextele existente, precum și dispunerea de măsuri imediate pentru revenirea în drept a situației de fapt. Considerăm că perioada expresiilor vorbite a expirat și demnitarii statului conducătorii de drept ai țării trebuie să treacă la acțiuni concrete de apărare a cetățenilor, a lucrătorilor români fără deosebire, cu „toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, cu respectarea Constituției și a legilor țării, să apare democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor romani."

 

Formă extremă de protest prin GREVA FOAMEI a fost depusă spre înștiințarea Primăriei Capitalei, totodată va fi adusă la cunoștința Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, membrilor de sindicat, opiniei publice și mass mediei libere din România, protest care va începe în ziua de vineri, 16 martie 2018 la orele 12°° și care se va desfășura până la epuizarea noastră sau a revendicărilor noastre, în Piața Victoriei 1 din București, adică pe termen nedeterminat.

 

Vă asigurăm că protestul nostru se va desfășura în condiții pașnice, civilizate și fără acte de violență din partea noastră.

 

Solicităm pe această cale instituțiilor statului român să nu interfereze cu voința noastră proprie de declanșare a GREVEI FOAMEI decât atunci când vor considera că revendicările noastre se vor aplică ca fiind condiții minime, pertinente, îndreptățite și întocmai cu respectarea legilor naționale.

Solicităm pe această cale instituțiilor statului român să ne sprijine în demersul nostru, având la bază drepturi constituționale, să nu fim puși în postura de a fi hărțuiți, de această dată de instituțiile de forță ale statului nostru sau prin amenzi inventate care să ne determine în fapt, să abandonăm revendicările, implicit să ne abandonăm chiar și datoria sacră de apărare cu orice preț a familiilor noastre.

Considerăm că situația noastră se aplică și altor lideri de sindicat, este adevărat din ce în ce mai puțini, că abuzurile TELEKOM, hărțuirea sau hăituirea lucrătorilor în forma de sclavagism corporatist, este un MODUS OPERANDI al multor multinaționale cu activități comerciale în România, care acționează în principal pentru bunăstarea țărilor de proveniență, motiv pentru care rugăm acele persoane care se identifică cu protestul nostru să fie solidari prin NEPARTICIPARE alături de noi, ci doar tacit, dar prin sancționarea companiilor în cauză și refuzul de a achiziționa serviciile comerciale oferite de către acestea.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

BICA FLORIN, președinte SNTM și Vicepreședinte BNS

PETRE LUCIAN ROBERTINO, prim-vicepreședinte SNTM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-02-26
LUCRATORII DIN TELECOMUNICATII IN MOARTE CLINICA

 

 

LUCRĂTORII DIN TELECOMUNICAȚII ÎN MOARTE CLINICĂ!

 

ALIANȚA SINDICATELOR DIN TEHNOLOGIA INFORMAȚIILOR și COMUNICAȚII („ANTIC”), federație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate din tehnologia informației și telecomunicații, afiliată la confederația reprezentativă național, BLOCUL NATIONAL SINDICAL și mandatată de către sindicatele afiliate: Sindicatul Liber din Telecomunicații („SL-TC”), Sindicatul Romtelecom, Sindicatul Independent Ericsson România („SIER”), Sindicatul Servicii Video & Conexe, Sindicatul Național din Tehnologia Informațiilor și Comunicații („SNTIC”), Sindicatul Comdata, Sindicatul Telecomunicații Alba, Sindicatul Liber Independent Telecomunicații „Bogdan Vodă” - SUCEAVA („SLITc”), Sindicatul Național Telecomunicații Mobile (”SNTM”), Sindicatul Virgil Sahleanu din Bacău, în numele salariaților, a membrilor de sindicat pe care îi reprezentăm, ATRAGE ATENȚIA ASUPRA ABUZURILOR DIN SECTORUL TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI ȘI TELECOMUNICAȚII.

Experimentele sociale ale reformei fiscale creează abuzuri din partea angajatorilor, ale multinaționalelor, care activează la nivelul sectorului din tehnologia informației și telecomunicații, doar lucrătorii fiind cei care suportă consecințele.

Abuzurile care au fost recent materializate prin neinițierea negocierilor colective, cât și prin faptul că, în ceea ce privește stabilirea OUG79/2017,a sarcinii fiscale în cârcă lucrătorilor,angajatorii privați au înțeles să își maximizeze profitul și pe cale de consecință, să ”transfereparțial sau deloc contribuțiile angajaților, ori pentru o perioadă de timp determinată.

Totodată,experimentele sociale pe româniau evidențiat sincope majore în reacțiile decizionale ale puterii politice, în dialogul social mimat de angajatorii privați și incapacitatea cu care instituțiile abilitate ale statului român înțeleg mai degrabă să acopere neregulile din domeniul negocierii contractelor colective de muncă sau a dreptului constituțional de asociere în sindicate, deși au toate pârghiile legale și instituționale prin care să protejeze lucrătorii de abuzurile angajatorilor.

Astfel,angajatorii au considerat respecte parțial prevederile OUG82/2017,în sensul au stabilit doar întâlniri cu sindicatele cu scopul de informare despre hotărârile unilaterale decise pentru aplicarea reformei fiscale. Negocierea stabilită prin cadrul legal NU a avut loc ,deci legea nu se aplică multinaționalelor și implicit nici apărării drepturilor lucrătorilor din cadrula cestora.

Mai mult,federația ANTIC și parte din afiliații săi au fost excluși de la negocieri, deși angajatorii au obligația legală a invitării ”tuturor părților îndreptățite, urmarea fiind faptul că lucrătorii dintr-un important sector economic au fost efectiv lăsați fără capacitate de apărare la experimentele unui întreg sistem politic și economic de “succes”, care funcționează cu SALARIAȚI AFLAȚI ÎN MOARTE CLINICĂ!

 

Românii, cetățeni europeni, sunt astfel lipsiți de condițiile minime de apărare, de dreptul de reprezentare în fața puterii angajatorilor orientați către profitul generat exclusiv pentru companiile mamă și susținuți prin complicitatea, incompetența sau chiar indiferența instituțiilor abilitate ale statului român.

 

Cu asemenea experimente și tratamente, lucrătorii din telecomunicații sunt înMOARTE CLINICĂ!  În fapt, puterea politică legiferează, puterea multinaționalelor se impune prin decizii unilaterale, instituțiile abilitate ale statului român se prefac că funcționează și în tot acest timp vocile, viața și familiile lucrătorilor nu mai contează!

 

Federația ANTIC este în posesia documentelor din care rezultă fără dubiu faptul că angajatorii din sectorul de telecomunicații NU au acordat lucrătorilor sumele aferente ”transferuluicontribuțiilor, fluturașul de salariu fiind o dovadă elocventă și din care rezultă ABUZURILE SĂVÂRȘITE DE CĂTRE ANGAJATORI prin refuzul negocierii contractelor colective de muncă și impunerea sub condiție pentru semnarea actelor adiționale aplicabile la contractele individuale de muncă.

 

ABUZUL ESTE ÎNFĂPTUIT prin lipsirea de reprezentare a lucrătorilor de către sindicat, prin refuzul oricărei negocieri, implicit refuzul unui dialog social autentic. ABUZUL ESTE ÎN FORMĂ

CONTINUATĂ prin decizii unilaterale ale angajatorilor care se impun, atât sindicatelor, cât și salariaților în mod individual. ABUZUL ESTE ESCALADAT prin faptul ca angajatorul pretinde în actul adițional ca a negociat cu salariatul ,când înrealitate, acesta este obligat sa semneze orice document în forma elaborata de companie pentru simplul motiv de a-si păstra locul demuncă.

 

La atât se rezumă negocierea legal instituită prin cadrul dialogului social și respectarea drepturilor lucrătorilor din multinaționalele europene care au refuzat să majoreze salariul cu procentul aferent sarcinii fiscale stabilit cu 1 ianuarie 2018, respectiv 20,50%

 

Abuzurile menționate nu erau posibile dacă statul român s-ar fi îngrijit ca prin implementarea OUG 82/2017 sa stabilească, totodată, prin derogare de la prevederile Legii 62/2011, și modalitatea de negociere a actelor adiționale și/sau ale contractelor colective de muncă ,dar și prin completarea cu instrumente de verificare și control.

 

OPINĂM CĂ ERAU SOLUȚII MULT MAI LA ÎNDEMÂNA GUVERNULUI ROMÂNIEI PENTRU A NU SE AJUNGE LA ABUZURI DIN PARTEA ANGAJATORILOR.

 

În sens contrar, în cel mai scurt timp se vor deschide conflicte de muncă individuale sau colective în societățile care au înțeles să NU respecte legea, unde pe alocuri pot exista și încetări spontane ale lucrului și foarte posibil greve.

 

Totodată, luăm în calcul pichetarea angajatorilor, a magazinelor care deservesc clienții acestora, a instituțiilor responsabile de aceasta situație și informarea opiniei publice pentru solidarizarea cu lucrătorii români discriminați.

 

De aceea, în solidaritate cu lucrătorii cărora nu le-au fost aplicate corespunzător prevederile reformei fiscale, păcăliți fiind prin micșorarea salariului net încasat în ianuarie 2018 versus decembrie 2017, salariu rezultat din aceeași muncă prestată, cu același efort și timp de muncă alocat, luăm în calcul să renunțăm, împreună cu membrii noștri și familiile acestora, la serviciile sau produsele oferite de companiile care în felul acesta își desconsideră voit proprii salariați.

 

 

Pe cale de consecință, vom proceda la întocmirea unor liste cu produsele și serviciile oferite de angajatorii care nu înțeleg să își respecte lucrătorii, totodată si liste cu Inspectoratele Teritoriale de Muncă ineficiente instituțional, liste care se vor actualiza ori de cate ori este necesar, cu aceia care vor înțelege să NU respecte cadrul legal instituit din domeniul relațiilor de muncă și/sau a sănătății și securității în muncă sau cadrul unui dialog social veritabil și transparent, care trebuie sa se realizeze în interesul părților și nu doar corelat la interesele de afaceri pentru un profit unilateral.

 

 

SOLICITĂM PUTERII POLITICE SĂ SE IMPLICE ACTIV ÎN APĂRAREA DREPTURILOR ȘI DEMNITĂȚII TUTUROR LUCRĂTORILOR ROMÂNI, FĂRĂ DISCRIMINARE!

 

2017-12-30
LA MULTI ANI 2018!

Dragi colegi, prieteni si colaboratori,

  Anul 2018 sa va aduca multa sanatate, fericire, numai bucurii si o viata frumoasa, lipsita de griji, sa fiti inconjurati numai de dragostea si pretuirea celor din jur.

Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ajute in tot ce veti face frumos si bun. 

LA MULTI ANI!


Conducerea Sindicatului.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Arhivă Evenimente:

Stimati colegi,

Sambata, 23.09.2017 a avut loc Concursul de pescuit sportiv, Ediția a XVII a.

Acesta a avut loc pe lacul de la Mitocul Dragomirnei.

 

La eveniment au participat colegi, membrii ... [ Citeste tot ]

In perioada 09-11.09.2016 a avut loc editia a XVIa a concursului de pescuit sportiv, Cupa Bogdan Voda,  care s-a desfasurat pe malul unui lac de langa Mitocul Dragomirnei din judetul Suceava.

La concurs au participat un numar de 23 de colegi membrii de sindicat salariati in Telekom si  Ericsson.

Bucuria  ... [ Citeste tot ]

In perioada 19-21.06.2015 a avut loc editia a XVIa a concursului de pescuit sportiv, Cupa Telekom,  care s-a desfasurat pe malul Dunarii in zona Gropeni de Braila.

La concurs au participat un numar de 20 de colegi membrii de sindicat salariati in Telekom, Ericsson si Next Gen.

Premiantii concursului au ... [ Citeste tot ]

In cadrul proiectului finantat din FSE prin POSDRU 2007-2013, cu denumirea ,,Catalizatori pentru formare profesionala" a carui beneficiar a fost Blocul National Sindical, au participat la cursuri si din partea Sindicatului nostru un numar de 5 membri. Cei 5 membrii  au participat la cursul sus mentionat inca din luna ianuarie ... [ Citeste tot ]

Asa dupa cum ati fost informati, in perioada 19-21.07.2013 a avut loc editia a XII a a concursului de pescuit sportiv care s-a desfasurat pe lacul Mitocas din judetul Suceava.

La concurs au participat un numar de 24 de colegi membrii de sindicat din 2 judete.

Premiantii concursului au fost ... [ Citeste tot ]

Navighează către pagina: 1 2 3 4 5
Copyright © 2023 Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii "Bogdan Vodă" Suceava. Toate drepturile rezervate.
Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid RSS
RSS
blue