Utilizatori online: 1 online , 32767 total | Tema website
| Ora curentă:
"Întotdeauna alături de tine"
OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NR. 20890
FURNIZOR DE FORMARE PROFESIONALĂ – AUTORIZAŢIE NR. SV 203
Ultimele Ştiri:
2018-02-26
LUCRATORII DIN TELECOMUNICATII IN MOARTE CLINICA

 

 

LUCRĂTORII DIN TELECOMUNICAȚII ÎN MOARTE CLINICĂ!

 

ALIANȚA SINDICATELOR DIN TEHNOLOGIA INFORMAȚIILOR și COMUNICAȚII („ANTIC”), federație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate din tehnologia informației și telecomunicații, afiliată la confederația reprezentativă național, BLOCUL NATIONAL SINDICAL și mandatată de către sindicatele afiliate: Sindicatul Liber din Telecomunicații („SL-TC”), Sindicatul Romtelecom, Sindicatul Independent Ericsson România („SIER”), Sindicatul Servicii Video & Conexe, Sindicatul Național din Tehnologia Informațiilor și Comunicații („SNTIC”), Sindicatul Comdata, Sindicatul Telecomunicații Alba, Sindicatul Liber Independent Telecomunicații „Bogdan Vodă” - SUCEAVA („SLITc”), Sindicatul Național Telecomunicații Mobile (”SNTM”), Sindicatul Virgil Sahleanu din Bacău, în numele salariaților, a membrilor de sindicat pe care îi reprezentăm, ATRAGE ATENȚIA ASUPRA ABUZURILOR DIN SECTORUL TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI ȘI TELECOMUNICAȚII.

Experimentele sociale ale reformei fiscale creează abuzuri din partea angajatorilor, ale multinaționalelor, care activează la nivelul sectorului din tehnologia informației și telecomunicații, doar lucrătorii fiind cei care suportă consecințele.

Abuzurile care au fost recent materializate prin neinițierea negocierilor colective, cât și prin faptul că, în ceea ce privește stabilirea OUG79/2017,a sarcinii fiscale în cârcă lucrătorilor,angajatorii privați au înțeles să își maximizeze profitul și pe cale de consecință, să ”transfereparțial sau deloc contribuțiile angajaților, ori pentru o perioadă de timp determinată.

Totodată,experimentele sociale pe româniau evidențiat sincope majore în reacțiile decizionale ale puterii politice, în dialogul social mimat de angajatorii privați și incapacitatea cu care instituțiile abilitate ale statului român înțeleg mai degrabă să acopere neregulile din domeniul negocierii contractelor colective de muncă sau a dreptului constituțional de asociere în sindicate, deși au toate pârghiile legale și instituționale prin care să protejeze lucrătorii de abuzurile angajatorilor.

Astfel,angajatorii au considerat respecte parțial prevederile OUG82/2017,în sensul au stabilit doar întâlniri cu sindicatele cu scopul de informare despre hotărârile unilaterale decise pentru aplicarea reformei fiscale. Negocierea stabilită prin cadrul legal NU a avut loc ,deci legea nu se aplică multinaționalelor și implicit nici apărării drepturilor lucrătorilor din cadrula cestora.

Mai mult,federația ANTIC și parte din afiliații săi au fost excluși de la negocieri, deși angajatorii au obligația legală a invitării ”tuturor părților îndreptățite, urmarea fiind faptul că lucrătorii dintr-un important sector economic au fost efectiv lăsați fără capacitate de apărare la experimentele unui întreg sistem politic și economic de “succes”, care funcționează cu SALARIAȚI AFLAȚI ÎN MOARTE CLINICĂ!

 

Românii, cetățeni europeni, sunt astfel lipsiți de condițiile minime de apărare, de dreptul de reprezentare în fața puterii angajatorilor orientați către profitul generat exclusiv pentru companiile mamă și susținuți prin complicitatea, incompetența sau chiar indiferența instituțiilor abilitate ale statului român.

 

Cu asemenea experimente și tratamente, lucrătorii din telecomunicații sunt înMOARTE CLINICĂ!  În fapt, puterea politică legiferează, puterea multinaționalelor se impune prin decizii unilaterale, instituțiile abilitate ale statului român se prefac că funcționează și în tot acest timp vocile, viața și familiile lucrătorilor nu mai contează!

 

Federația ANTIC este în posesia documentelor din care rezultă fără dubiu faptul că angajatorii din sectorul de telecomunicații NU au acordat lucrătorilor sumele aferente ”transferuluicontribuțiilor, fluturașul de salariu fiind o dovadă elocventă și din care rezultă ABUZURILE SĂVÂRȘITE DE CĂTRE ANGAJATORI prin refuzul negocierii contractelor colective de muncă și impunerea sub condiție pentru semnarea actelor adiționale aplicabile la contractele individuale de muncă.

 

ABUZUL ESTE ÎNFĂPTUIT prin lipsirea de reprezentare a lucrătorilor de către sindicat, prin refuzul oricărei negocieri, implicit refuzul unui dialog social autentic. ABUZUL ESTE ÎN FORMĂ

CONTINUATĂ prin decizii unilaterale ale angajatorilor care se impun, atât sindicatelor, cât și salariaților în mod individual. ABUZUL ESTE ESCALADAT prin faptul ca angajatorul pretinde în actul adițional ca a negociat cu salariatul ,când înrealitate, acesta este obligat sa semneze orice document în forma elaborata de companie pentru simplul motiv de a-si păstra locul demuncă.

 

La atât se rezumă negocierea legal instituită prin cadrul dialogului social și respectarea drepturilor lucrătorilor din multinaționalele europene care au refuzat să majoreze salariul cu procentul aferent sarcinii fiscale stabilit cu 1 ianuarie 2018, respectiv 20,50%

 

Abuzurile menționate nu erau posibile dacă statul român s-ar fi îngrijit ca prin implementarea OUG 82/2017 sa stabilească, totodată, prin derogare de la prevederile Legii 62/2011, și modalitatea de negociere a actelor adiționale și/sau ale contractelor colective de muncă ,dar și prin completarea cu instrumente de verificare și control.

 

OPINĂM CĂ ERAU SOLUȚII MULT MAI LA ÎNDEMÂNA GUVERNULUI ROMÂNIEI PENTRU A NU SE AJUNGE LA ABUZURI DIN PARTEA ANGAJATORILOR.

 

În sens contrar, în cel mai scurt timp se vor deschide conflicte de muncă individuale sau colective în societățile care au înțeles să NU respecte legea, unde pe alocuri pot exista și încetări spontane ale lucrului și foarte posibil greve.

 

Totodată, luăm în calcul pichetarea angajatorilor, a magazinelor care deservesc clienții acestora, a instituțiilor responsabile de aceasta situație și informarea opiniei publice pentru solidarizarea cu lucrătorii români discriminați.

 

De aceea, în solidaritate cu lucrătorii cărora nu le-au fost aplicate corespunzător prevederile reformei fiscale, păcăliți fiind prin micșorarea salariului net încasat în ianuarie 2018 versus decembrie 2017, salariu rezultat din aceeași muncă prestată, cu același efort și timp de muncă alocat, luăm în calcul să renunțăm, împreună cu membrii noștri și familiile acestora, la serviciile sau produsele oferite de companiile care în felul acesta își desconsideră voit proprii salariați.

 

 

Pe cale de consecință, vom proceda la întocmirea unor liste cu produsele și serviciile oferite de angajatorii care nu înțeleg să își respecte lucrătorii, totodată si liste cu Inspectoratele Teritoriale de Muncă ineficiente instituțional, liste care se vor actualiza ori de cate ori este necesar, cu aceia care vor înțelege să NU respecte cadrul legal instituit din domeniul relațiilor de muncă și/sau a sănătății și securității în muncă sau cadrul unui dialog social veritabil și transparent, care trebuie sa se realizeze în interesul părților și nu doar corelat la interesele de afaceri pentru un profit unilateral.

 

 

SOLICITĂM PUTERII POLITICE SĂ SE IMPLICE ACTIV ÎN APĂRAREA DREPTURILOR ȘI DEMNITĂȚII TUTUROR LUCRĂTORILOR ROMÂNI, FĂRĂ DISCRIMINARE!

 

2017-12-30
LA MULTI ANI 2018!

Dragi colegi, prieteni si colaboratori,

  Anul 2018 sa va aduca multa sanatate, fericire, numai bucurii si o viata frumoasa, lipsita de griji, sa fiti inconjurati numai de dragostea si pretuirea celor din jur.

Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ajute in tot ce veti face frumos si bun. 

LA MULTI ANI!


Conducerea Sindicatului.

2017-09-15
Editai a XII a de pescuit sportiv

O seara minunata pe malul iazului Mitocas alaturi de colegi de la Telekom, Ericsson, Orange, Tel Construct Vest, Next Gen si cu sufletul cei de la Huawei.

Un noua editie a concursului de pescuit unde alaturi de cei mentionati mai sus au venit si fosti colegi. Nici copii colegilor care sunt prezenti nu sunt de neglijat.

Sper ca maine sa avem o zi plina de succes.

2016-09-11
Editia a XVI a a concursului de pescuit sportiv s-a finalizat cu succes.

In perioada 09-11.09.2016 a avut loc editia a XVIa a concursului de pescuit sportiv, Cupa Bogdan Voda,  care s-a desfasurat pe malul unui lac de langa Mitocul Dragomirnei din judetul Suceava.

La concurs au participat un numar de 23 de colegi membrii de sindicat salariati in Telekom si  Ericsson.

Bucuria  a fost mare pentru ca au participat si copii unor salariati care  au obtinut si premii.

Premiantii concursului au fost urmatorii:

La juniori:

Locul  I a fost ocupat de Hreceniuc Ioan Aurelius fiul lui Hreceniuc Silviu de la Telekom

Locul II a fost ocupat de Cotofrei Ana fetita lui Cotofrei Radu  de la Ericsson

Locul  III a fost ocupat de Cotofrei Andrei fiul lui Cotofrei Radu de la Ericsoon

La seniori:

Locul  I a fost ocupat de Dulama Iustin fiul lui Dulama Constantin  de la Telekom

Locul II a fost ocupat de Copcea Viorel  de la Ericsson

Locul  III a fost ocupat de Snep Florin de la Telekom

Castigatorii au fost premiati cu cupe, medalii si diplome. Dealtfel fiecare participant a primit cate o diploma de participare si o medalie simbolica.

Multumesc public colegilor Chiriac Stelian si Croitoru Marius dar si fostilor colegi Sfichi Vasile si Nichifor Pintilie pentru sprijinul acordat pentru buna desfasurare a concursului .

Finalul a fost unul placut, sindicatul oferind ca de fiecare data o masa pe malul laculuii intr-o atmosfera de exceptie. Seara, pentru prima data am avut parte si de un gratar din pestele prins peste zi.

FOTO MAI JOS IN SECTIUNEA ARHIVA EVENIMENTE!

 

Felicitari castigatorilor, multumiri participantilor.

2016-09-06
CONCURS PESCUIT SPORTIV EDITIA A XVI a

Sindicatul Liber Independent Telecomunicatii ,,Bogdan Voda” Suceava, va anunta ca in perioada 09.09 – 11.09.2016 va organiza Cupa ,,BOGDAN VODA'', la pescuit sportiv, editia a XVI-a.

Concursul va avea loc in zona Mitocul Dragomirnei pe un lac privat.

Cei care doresc sa participe trebuie sa fie membrii ai sindicatului ,,Bogdan Voda’’, chiar daca sunt salariati la Telekom, Ericsson, Next Gen sau Germanos. Pot participa si membriii familiei celor mentionati anterior.

Inscrierile se fac pana la data de 08.09.2016 la telefon 0744.709007 .

Detaliile privind deplasarea, sedinta tehnica cat si alte amanunte se vor stabili in zilele urmatoare si vor fi comunicate celor interesati.

 

Conducerea SLITc

 

2016-02-29
Felicitari de martisor!

Cu drag de martișor, vă rog să  primiți primavara în sufletul dumneavoastră, și fie ca acest anotimp  să vă aducă în viața dumneavoastră implinire și noroc, fericire și iubire și nu în ultimul rând căldura sufletescă de la cei dragi. Vă doresc  o primavara minunată!

                                                    

2016-02-01
O NOUA COTIZATIE

Dupa mai multe propuneri venite atat din partea membrilor activi dar si a celor nemembri, Consiliul de Coordonare a Sindicatului ,,Bogdan Voda" a decis ca incepand cu trimestrul a II-lea a acestui an, cotizatia sa fie de 20 lei/membru/luna.

Cei care nu sunt membrii Sindicatului ,,Bogdan Voda" o pot face completand formularul care se poate descarca de pe Prima pagina a acestui site, se completeaza si se trimite scanata pe email : aleodor.nichifor@sindicatulbogdanvoda.ro.

2015-12-31
LA MULTI ANI 2016!

Stimati colegi, prieteni și colaboratori,

 

Noul An 2016  să vă aducă daruri minunate, sănătate şi fericire, prieteni credincioşi, visuri preschimbate în realităţi şi bucurii în fiecare zi. „LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE!” 

          

Din frumoasa Bucovină,

Aleodor Nichifor

Lider SLITc ,,Bogdan Vodă,, 

  

Primiţi cu Pluguşorul?

 

Aho! Aho! Copii si frati,
Stati putin si nu manati!
Dati toti mana, mic cu mare
Ca sa spunem o urare.

Bucuros si-nzapezit
Anul Nou a si venit!
Acum, iata-l pe carari,
Cu urari si cu cantari.
Ia mai manati, mai!
Hai! Hai!

Aho! Aho!
Parinti, bunici,
Ascultati ce zic aici:
Am venit la colindat
Si-avem multe de urat.
Stam aici, cu mic, cu mare,
Sa va facem o urare.
Prin omatul de pe cale
Anul Nou vine agale
I-am trimis vorba sa vina
Sa v-aduca-n pumni lumina!
Fericire, sanatate,
De iubire s-aveti parte!
Langa brad, pe langa foc,
Sa va umple de noroc!

Sa va fie casa, casa;
Sa va fie masa, masa;
Tot cu mesele întinse
Si facliile aprinse.
Si la anul sa traiti,
Sa va gasim înfloriti,

Ca merii,
Ca perii,
În mijlocul verii,
Ca toamna cea bogata
De toate-ndestulata.
Aho, aho!

LA ANUL ŞI LA MULŢI ANI

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ne pare rău pentru inconvenienţa, dar browserul nu poate afişa corect pagina web datorită lipsei pluginului: Adobe Flash
Descarcă Adobe Flash Player Plugin
Arhivă Evenimente:

Stimati colegi,

Sambata, 23.09.2017 a avut loc Concursul de pescuit sportiv, Ediția a XVII a.

Acesta a avut loc pe lacul de la Mitocul Dragomirnei.

 

La eveniment au participat colegi, membrii ... [ Citeste tot ]

In perioada 09-11.09.2016 a avut loc editia a XVIa a concursului de pescuit sportiv, Cupa Bogdan Voda,  care s-a desfasurat pe malul unui lac de langa Mitocul Dragomirnei din judetul Suceava.

La concurs au participat un numar de 23 de colegi membrii de sindicat salariati in Telekom si  Ericsson.

Bucuria  ... [ Citeste tot ]

In perioada 19-21.06.2015 a avut loc editia a XVIa a concursului de pescuit sportiv, Cupa Telekom,  care s-a desfasurat pe malul Dunarii in zona Gropeni de Braila.

La concurs au participat un numar de 20 de colegi membrii de sindicat salariati in Telekom, Ericsson si Next Gen.

Premiantii concursului au ... [ Citeste tot ]

In cadrul proiectului finantat din FSE prin POSDRU 2007-2013, cu denumirea ,,Catalizatori pentru formare profesionala" a carui beneficiar a fost Blocul National Sindical, au participat la cursuri si din partea Sindicatului nostru un numar de 5 membri. Cei 5 membrii  au participat la cursul sus mentionat inca din luna ianuarie ... [ Citeste tot ]

Asa dupa cum ati fost informati, in perioada 19-21.07.2013 a avut loc editia a XII a a concursului de pescuit sportiv care s-a desfasurat pe lacul Mitocas din judetul Suceava.

La concurs au participat un numar de 24 de colegi membrii de sindicat din 2 judete.

Premiantii concursului au fost ... [ Citeste tot ]

Navighează către pagina: 1 2 3 4 5
Copyright © 2018 Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii "Bogdan Vodă" Suceava. Toate drepturile rezervate.
Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid RSS
RSS
blue